Zajedno na testiranju: BMW Z5 i Toyota Supra / FOTO

Dva nova sportska modela koja su plod saradnje japanske i nemačke kompanije, fotografisani su u Švedskoj.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 21.02.2017.

10:05

Zajedno na testiranju: BMW Z5 i Toyota Supra / FOTO
Foto: CarPix/CarScoops

Ljubitelji sportskih automobila već dugo iščekuju novu Supru, ali i naslednika odlazećeg BMW-a Z4. Da se trenutak premijere ova dva modela polako približava, podsećaju nas fotografije maskiranih prototipova nastale u zimskom ambijentu u Švedskoj.
Foto: CarPix/CarScoops
"Špijunski" fotograf uspeo je po prvi puta da "uhvati" BMW-ov novi roudster sa spuštenim krovom.

Oba vozila i dalje su brižljivo kamuflirana kako bi dizajn automobila što duže ostao tajna za sve osim za uži krug ljudi koji se bave razvojem ova dva modela.
Foto: CarPix/CarScoops
Za sada je poznato da će BMW Z5 biti nešto lakši od prethodnika i da će za pogon koristiti četvorocilindarski ali i šestocilindarski motor. Snaga će se standardno prenositi na zasnje točkove, a kao opcija kupcima će biti ponuđena i verzija sa xDrive pogonom na sva 4 točka.
Foto: CarPix/CarScoops
Što se tiče nove Supre, ovaj model stilski je zasnovan na dizajnerskoj studiji FT-1 iz 2014. Osim benzinskog motora koji, kako pišu strani automobilski mediji, potiče iz BMW-a, nova Supra će dobijati snagu i od dva elektromotora.

Očekuje se da će pogonski sistem proizvoditi 350-400 ks.
Foto: CarPix/CarScoops
BMW Z5 i nova Toyota Supra trebalo bi da budu predstavljeni tokom 2017, a očekuje se da u prodajne salone stignu 2018.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: