Mercedesov električni kamion na putevima do kraja 2017.

Urban eTruck ima nostivost do 12,8 tona, a sa punim baterijama prelazi do 200 km.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 21.02.2017.

09:23

Mercedesov električni kamion na putevima do kraja 2017.
Mercedes Urban eTruck koncept iz 2016.

Mercedes je na sajmu komercijalnih vozila u Hanoveru 2016. predstavio koncept električnog kamiona, a u narednim mesecima pokrenuće proizvodnju serijskog modela.

Za početak, planirana je manja serija, a interesovanje za nabavku ovog vozila već je pokazalo 20-ak klijenata, kažu u Mercedesu. Reč je uglavnom o kompanijama iz prehrambene industrije, kao i firmama iz logističkog sektora.

Urban eTruck najpre će se prodavati na domaćem, nemačkom tržištu, a ubrzo će biti dostupan i u drugim evropskim zemljama.
Mercedes Urban eTruck koncept iz 2016.
Maksimalna nosivost Mercedesovog električnog teretnjaka iznosi 12,8 t, a ukupna dozvoljena težina vozila je 25 t. Pogonska energija dobija se iz masivnih litijum-jonskih baterija kapaciteta 212 kWh, koje obezbeđuju autonomiju vožnje do 200 km.

Mercedes će kupcima ponuditi i lakšu, 18 tonsku verziju, kamiona, kao i različite nadgradnje teretnog dela vozila, u zavisnosti od potreba kupca. Na raspolaganju će biti klasičan sandučar, zatim hladnjača kao i varijanta sa otvorenim tovarnim prostorom.

Kamion će biti opremljen i specijalnim punjačem kako bi se ubrzao proces dopune baterija. Za sada nije poznato koliko će trajati proces punjenja pogonskih baterija.
Mercedes Urban eTruck koncept iz 2016.
.
Mercedes Urban eTruck koncept iz 2016.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: