Mitsubishi postepeno otkriva svoj novi krosover

Japanski proizvođač objavio je ime i prvu fotografiju svog novog modela.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.02.2017.

10:29

Mitsubishi postepeno otkriva svoj novi krosover

Na štandu Mitsubishija u Ženevi centralnu poziciju zauzeće novi kompaktni krosover, za koga sada znamo da će nositi oznaku Eclipse Cross. Japanci su iskoristili ime svog popularnog kupea/kabrioleta Eclipse, koji se izrađivao do 2012, i dodali logičan nastavak "Cross", kako bi naglasili osnovnu karakteristiku novog vozila.

Pored toga, Mitsubishi je objavio i delimični zatamnjenu fotografiju (sa motivima pomračenja Sunca u pozadini - aludirajući na englesku reč 'eclipse' u nazivu automobila) na kojoj se vide obrisi modela Eclipse Cross.

Kao što se i očekivalo, dizajn automobila u velikoj meri je preuzet od koncepta Mitsubishi XR-PHEV, ali su pojedini stilski elementi pojednistavljeni kako bi se smanjili troškovi proizvodnje.

Ranije je objavljeno da je novi model postavljen na skraćenu i olakšanu varijantu mehaničke platforme koju koristi Mitsubishi Outlander. U osnovnoj verziji biće dostupan sa prednjim pogonom, ali će kupcima na raspolaganju biti i opcioni, elektronski kontrolisan S-AWC sistem pogona na sva 4 točka.

Očekuje se da će paleta motora obuhvatiti i novi 1.5 litarski turbo benzinski agregat, uparen sa menjačem sa kontinualno-promenljivim stepenom prenos (CVT), kao i 2.2 litarsku dizel jedinicu sa šestobrzinskim manuelnim prenosnim sistemom.

Više detalja biće poznato uoči ženevske premijere koja je zakazana za 7. mart 2017.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: