Alfa želi deo kolača premijum auto-brendova

Pred italijanskim proizvođačem je ključni period kada na severnoameričkom tržištu treba da se dokaže sa prvim modelom iz nove generacije - limuzinom Giulia.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 17.01.2017.

11:59

Alfa želi deo kolača premijum auto-brendova
Alfa Romeo Giulia

Ako ne računamo sportski dvosed 4C, nova Giulia je model kojim otpočinje dugo najavljivana Alfina prekookeanska ofanziva. Nakon ove limuzine, kupcima u SAD biće ponuđen i SUV Stelvio, koji je imao premijeru na sajmu automobila u Los Anđelesu u novembru 2016.

Šef Alfa Romea, Reid Bigland, želi da ova automobilska marka najzad počne da osvaja srca Amerikanaca i da se nametne na tržištu premijum vozila, gde godinama dominira velika nemačka trojka (Mercedes, BMW i Audi), kao i japanski proizvođači luksuznih automobila (pre svega Lexus).

U početku, biće to težak zadatak, s obzirom da će u 2017. ponudu Alfinih vozila u SAD činiti samo 3 modela - spomenuti 4C, Giulia i Stelvio. Ipak, Bigland smatra da će i to biti dovoljno da se nametnu američkim kupcima, s obzirom da su modeli iz segmenata kojima pripadaju Giulia i Stelvio veoma traženi u SAD.
Alfa Romeo Stelvio
Alfa Romeo je u decembru preko okeana već poslao 100 primeraka top verzije Giulia Quadrifoglio, a do kraja januara u SAD će stići još 1.000 vozila.

Italijanski proizvođač je, nakon brojnih odlaganja i pomeranja rokova, najzad počeo da ispunjava obećanja o lansiranju novih modela u SAD, a vreme će pokazati da li će uspeti da ostvari ambiciozne prodajne planove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: