Nevolje Maseratija sa SUV modelom u SAD

Deset meseci nakon početka proizvodnje prvog SUV vozila u gami, Maserati je prinuđen da povuče sve prodate primerke modela Levante S u Sjedinjenim Državama zbog mogućeg tehničkog problema na automobilu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.01.2017.

11:29

Nevolje Maseratija sa SUV modelom u SAD

Kako je saopštila američka Nacionalna agencija za bezbednost saobraćaja (NHTSA), problem je detektovan u softveru koji reguliše rad motora i može dovesti do toga da se pri malim brzinama - od nekoliko km/h - automatski menjač sam od sebe prebaci u neutralan hod, ili da se motor isključi.

Iako je u pitanju mogući kvar koji se događa pri veoma malim brzinama automobila, NHTSA je iz bezbednosnih razloga naložio Maseratiju da pozove vlasnike modela Levante S na vanredni servis kako bi se vozila ispitala i otklonio eventualni kvar.
Kao i mnogi drugi problemi na savremenim modelima, i ovaj će biti otklonjen softverskim apdejtom. Opozivom je obuhvaćeno 1.515 automobila koje je Maserati do sada isporučio u SAD.

Levante S je skuplja i snažnija od dve verzije ovog modela koje su dostupne na severnoameričkom tržištu. Pogoni ga 3.0 V6 benzinac sa 430 ks, a automobil do "stotke" stiže za 5,2 s, dok maksimalna brzina iznosi 264 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: