Kia otkrila novi Picanto uoči ženevske premijere

Korejski proizvođač objavio je prve fotografije i tehničke detalje nove generacije malog gradskog automobila Picanto.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 04.01.2017.

11:04

Kia otkrila novi Picanto uoči ženevske premijere
Kia Picanto GT Line za 2017.

Dva meseca uoči zvanične svetske premijere, u prilici smo da vidimo kako izgleda Picanto za 2017. i to u verziji sa najbogatijim, sportski inspirisanim paketom GT Line.

Automobil je oblikovan u Kijinim dizajnerskim centrima u Frankfurtu i južnokorejskom Namjangu. U poređenju sa prethodnikom, ima veće međuosovinsko rastojanje za 15 mm (2.400 mm), dok je zadržao istu dužinu - 3.595 mm.
Kia Picanto GT Line za 2017.
U Kiji kažu da će kupcima ponuditi "do sada najživlji izbor boja spoljašnjosti", kao i da je putnička kabina pretrpela značajna unapređenja, uključujući uvođenje najsavremenijih tehnologija poput novog multimedijalnog sistema sa velikim ekranom osetljivim na dodir, koji dominira gornjim delom centralne konzole.

Na raspolaganju su i automatski klima uređaj, multifinkcionalni volan, grejanje prednjih sedišta, AUX i USB priključci, kožna sedišta i mnogi drugi sadržaji, od kojih su neki standardni deo opreme, dok drugi spadaju u doplatne opcije.
Kia Picanto GT Line za 2017.
Kia se pohvalila i da je povećala prtljažni prostor, ne precizirajući njegovu zapreminu. Podaci o motorizaciji još uvek su neopznati, ali očekuje se da će kupcima između ostalog biti dostupan i trocilindarski 1.0 T-GDI pozajmljen iz modela Cee'd.

Više tehničkih detalja biće poznato uoči svetske premijere zakazane za početak marta i sajam automobila u Ženevi 2017.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: