Kazna zbog vožnje pod uticajem kafe?!

Koliko vas popije šoljicu kafe pre nego što sedne u automobil i krene na posao? Jedan od takvih je i izvesni Džozef Švab iz Kalifornije koji će ovih dana ići pred sud jer je optužen za vožnju pod uticajem kofeina.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 28.12.2016.

11:01

Kazna zbog vožnje pod uticajem kafe?!
Foto: Thinkstock

Švab je imao tu nesreću da na putu "iseče" pripadnicu Jedinice za kontrolu prometa alkoholnih pića u neobeleženom vozilu. Ona ga je u skladu sa ovlašćenjima zaustavila, a zatim i u prijavi napisala da se njegovo vozilo "čudno kretalo".

Alko-test je pokazao nulu, ali ona nije poverovala, pa ga je prebacila u stanicu, gde mu je uzet uzorak krvi. Ni tamo nije pronađeno ništa - ni alkohol, ni bilo koja nedozvoljena supstanca ili lek - pronađena je samo povećana koncentracija kofeina.

Ipak, prijava je prošla i on će sada morati da se brani na sudu. Iako je Švab preko advokata zatražio da se slučaj odbaci, sudija je ostao pri svome.

"Nikada nisam ovo videla", kaže Švabova zastupnica Stejsi Beret.

Tužilaštvo je saopštilo da je "istražni postupak u toku", kao i da "optužba za vožnju pod uticajem nije bazirana na kofeina".

Ipak, zasad nikome nije jasno na čemu može da bude zasnovana, ako rezultati iz laboratorije pokazuju samo jedno - kofein u krvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: