Galerija: Mercedesova E klasa za sve terene

Mercedes je ove jeseni proširio familiju modela E klase kros vozilom koje će se boriti za primat na tržištu sa Audijem A6 Allroad i karavanom Volvo V90 Cross Country.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2016.

10:01

Galerija: Mercedesova E klasa za sve terene

Mercedes E klase All Terrain imao je svetsku premijeru na sajmu automobila u Parizu 2016. Automobil je zasnovan na klasičnom karavan modelu, koji je u "terenskoj" verziji dobio nove stilske detalje na karoseriji, povišeno odstojanje od tla i 4Matic pogon na sva četiri točka kao standardni deo opreme.

E klasa All Terrain opremljena je Mercedesovim Air Body Control sistemom oslanjanja, a u odnosu na standardni karavan, odstojanje od zemlje veće je i do 35 mm (u zavisnosti od režima vožnje). To znači da je maksimalni "klirens" vozila 156 mm.
U početku će automobil biti ponuđen sa 2.0 litarskim dizel motorom sa 194 ks (143 kW) i 400 Nm, koji je povezan sa devetobrzinskim 9G-Tronic automatikom. U ovoj konfiguraciji (E220d 4Matic), za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno mu je 8 sekundi, dok je maksimalna brzina 232 km/h.

Planirano je da tokom 2017. ponuda bude proširena sa verzijom E350d 4Matic, koja će ispod haube imati šestocilindarski motor.
Više fotografija ovog model dostupno je u našoj Galeriji, a u nastavku možete pogledati dva promotivna video snimka Mercedesa E klase All Terrain u vožnji: .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: