Jubilarni LaFerrari plaćen kao 5 "običnih"

Petstoti primerak modela LaFerrari, koji je italijanski proizvođač napravio naknadno kako bi njegovom prodajom pomogao nastradalima u katastrofalnom zemljotresu, nadmašio je sva očekivanja dostigavši na dobrotvotornoj aukciji cenu od čak 7 miliona dolara.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.12.2016.

09:31

Jubilarni LaFerrari plaćen kao 5

Aukcija je održana proteklog vikenda na Floridi, a nadmetanje kolekcionara i imućnih zaljubljenika u supersportske automobile preraslo je u 10-minutno finale koje je rezultiralo time da je novi vlasnik za ovo vozilo izbrojao 7.000.000 dolara. S obzirom da je početna maloprodajna cena LaFerrarija u Sjedinjenim Državama svojevremeno iznosila 1,4 miliona dolara, jubilarni primerak prodat je za pet puta veću sumu novca.

Do sada je najviša cena po kojoj je na nekoj aukciji prodat ovaj model iznosila 5,2 miliona dolara.

Petstoti LaFerrari je u tradicionalnoj crvenoj boji, dok na prednjem delu karoserije ima aplikaciju u bojama italijanske zastave, a u unutrašnjosti pločicu sa oznakom #500.

Nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Italiju u avgustu 2016, prvi čovek Ferrarija, Serđo Markione, odlučio je da pomogne nastradalima tako što će napraviti još jedan, 500-ti primerak modela LaFerrari.

Inače, Ferrari je ovaj model prestao da proizvodi kada je izradio 499 unapred naručenih automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: