Nezapamćena tražnja za legendarnim terencem

Jedan od malobrojnih pravih terenskih modela na svetu, ali i jedan od najskupljih automobila iz svog segmenta, Mercedes G klase postavio je novi istorijski rekord u proizvodnji.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 01.12.2016.

16:16

Nezapamćena tražnja za legendarnim terencem

Po prvi put za više od tri i po decenije, koliko G klasa postoji kao model, Mercedes je u jednoj kalendarskoj godini proizveo preko 20.000 vozila.

Nemački proizvođač nije propustio da obeleži ovo značajno dostignuće, pa je u fabrici u Gracu, gde se izrađuje G klasa, priredio malu svečanost povodom silaska sa traka 20-hiljaditog primerka - belog Mercedesa AMG G63.

Model koji se sklapa u pogonima kompanije Magna Steyr u Austriji od 1979, odavno je postao legendarno terensko vozilo za sve ljubitelje ove vrste automobila ali i za one koji ga svakodnevno koriste širom sveta za najteže zadatke. Njegov prepoznatljivi dizajn nije se bitno menjao još od prve verzije s kraja sedamdesetih, ali je sa svakom novom generacijom vozilo modernizovano.

Očekuje se da će tako biti i sa najavljenom novom G klasom koja bi trebalo da bude predstavljena 2017. godine.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: