Ferrari napravio presedan, ali sa dobrim razlogom

Italijanski proizvođač ponudiće na prodaju naknadno napravljeni LaFerrari sa rednim brojem 500 na šasiji, iako je nakon izrade planiranih 499 automobila trajno obustavio proizvodnju ovog modela.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 01.12.2016.

14:24

Ferrari napravio presedan, ali sa dobrim razlogom

Nakon katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio Italiju u avgustu 2016, prvi čovek Ferrarija, Serđo Markione, odlučio je da pomogne nastradalima tako što će napraviti još jedan, 500-ti primerak modela LaFerrari.

Automobil je u međuvremenu proizveden u pogonu Ferrarija i biće ponuđen na dobrotvornoj aukciji koju organizuje kuća RM Sotheby’s na Floridi.

U Ferrariju kažu da će ovaj primerak zaista biti poslednji u seriji, i očekuju rekordnu zaradu od prodaje, koja će naravno biti prosleđena ljudima na području centralne Italije čije su kuće uništene u zemljotresu.

Organizatori nisu objavili predviđanja o tome koliku bi cenu ovaj automobil mogao da dostigne kada se aukcija okonča u subotu 3. decembra, ali veruje se da će budući vlasnik platiti i svih 5 miliona dolara, čime bi jubilarni primerak postao naskuplje prodat LaFerrari do sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: