Počela proizvodnja nove Mazde CX-5

Druga generacija modela CX-5 imala je svetsku premijeru polovinom novembra, na sajmu automobila u Los Anđelesu, a dve nedelje kasnije u Hirošimi je zvanično počela proizvodnja ovog vozila.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 29.11.2016.

11:01

Počela proizvodnja nove Mazde CX-5

Iako je Mazda ostala dosledna filozofiji Kodo dizajna i Skyactiv tehnologiji, zahvaljujući čemu je prva generacija iz 2011. imala dosta uspeha (broj od milion prodatih jedinica premašen je još u aprilu 2015, a zaključno sa oktobrom 2016. isporučeno je 1,57 miliona primeraka), novi model je stilski unapređen, kako spolja, tako i u unutrašnjosti vozila.
Mazda CX-5 za 2017. prvo će se pojaviti na domaćem, japanskom tržištu, u februaru naredne godine.

Odlazeći model, koji je najtraženiji automobil Mazde u Evropi, na Stari kontinent stiže nešto kasnije tokom 2017, a datum početka prodaje i cene biće poznate naknadno.

Saznajte više o novoj Mazdi CX-5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: