Redizajn: Peugeot 301 za 2017. (FOTO)

Desetak dana posle sestrinskog modela Citroen C-Elysee, restilizovan je i Peugeot 301.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 24.11.2016.

12:33

Redizajn: Peugeot 301 za 2017. (FOTO)

Osvežena potkompaktna limuzina pretrpela je prvi redizajn nakon četiri godine na tržištu i preko 360.000 prodatih primeraka.

Stilske promene spoljašnjosti u najvećoj meri obuhvataju prednji deo automobila. Restilizovani su poklopac motora, maska hladnjaka, farovi, branik i otvori za maglenke, dok je amblem kompanije Peugeot sa vrha haube spušten na centralni deo prednje maske.
Proizvođač je ugradio i nova LED dnevna svetla, koja se nalaze u braniku, iznad kućišta prednjih farova za maglu.

Pozadi se takođe primećuju nova, preoblikovana stop svetla, koja izgledaju modernije i usklađenije sa aktuelnom gamom Peugeot vozila.
Unapređena je i unutrašnjosti modela 301, koji je dobio novi multimedijalni sistem sa sedmoinčnim ekranom osetljivim na dodir, a u zavisnosti od paketa opreme, na raspolaganju je 3D TomTom navigacija i zadnja kamera, dok se pomoću funkcije Mirror Screen na displej multimedijanog uređaja može "prekopirati" sadržaj ekrana smartfona.
U ponudi je nekoliko benzinskih i dizel motora, a baznu verziju pogoni 1.2 litarski PureTech benzinac sa 82 ks, uparen sa petobrzinskim manuelnim menjačem. Sledeći po redu je 1.6 agregat sa 115 ks. Ovaj motor može biti poveza sa manuelnim petobrzincem ili opcionim šestostepenim automatikom.

Dizel verzije obuhvataju 1.6 litarski motor u dve podvarijante - sa 92 ks i 100 ks. Obe su na raspolaganju isključivo sa petostepenim manuelnim menjačem.
S obzirom da će osveženi Peugeot 301 biti dostupan na raznim tržištima širom sveta, u zemljama sa različitim klimatskim uslovima, francuski proizvođač ponudiće kupcima dve varijante ovog automobila.

U zemljama sa ekstremno visokim temperaturama vazduha, prodavaća se verzija sa specijalnim klima uređajem koji omogućava bolje hlađenje kabine, dok će vlasnici vozila u predelima u kojima vlada oštra klima, sa niskim temperaturama, moći da računaju na efikasniji sistem grejanja, koji će brže zagrevati unutrašnjost automobila. Oni će takođe na raspolaganju imati i grejana sedišta, kao i grejač vetrobranskog stakla.
Poput restilizovanog Citroena C-Elysee, i Peugeot 301 za 2017. izrađivaće se u fabrici u Vigu, u Španiji. Datum početka prodaje i cene biće saopštene naknadno.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: