Redizajn: Citroen C-Elysee (FOTO)

Francuski proizvođač osvežio je svoju niskobudžetnu limuzinu koja je u prodaji od 2012. godine.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 15.11.2016.

14:39

Redizajn: Citroen C-Elysee (FOTO)

Napravljen pre svega za tržišta zemalja u razvoju, gde vlada posebno interesovanje za jeftinim sedan automobilima, C-Elysee je uz sestrinski Peugeot 301 već nekoliko godina dostupan i u Srbiji.

Citroen je za 2017. pripremio restilizovanu verziju, koja će u narednom periodu pokušati da održi interesovanje kupaca za ovim modelom i da se takmiči sa konkuretima, kao što je Škoda Rapid.
Stilske promene na spoljašnjosti automobila teško se mogu primetiti, ako se novi C-Elysee ne uporedi sa aktuelnom verzijom. Kada to učinimo, videćemo da se dva vozila razlikuju po maski hladnjaka, obliku farova i prednjem braniku. Promenjeni su i farovi za maglu, a tu su sada i nova LED dnevna svetla.

Pozadi se uočavaju nova stop svetla, sa modernijim grafičkim prikazom pojedinih svetlosnih elemenata. Citroen kupcima nudi i dve nove nijanse boja eksterijera, sa oznakama Lazuli Blue i Aluminum Grey, a na raspolaganju su i redizajnirane 16 inčne alu felne.
Promene u unutrašnjosti obuhvataju novi, sedmoinčni ekran osetljiv na dodir, sa unapređenim interfejsom, koji omogućava povezivost sa smartfonom putem Bluetooth konekcije. Sistem podržava Android Auto i Apple CarPlay, kao i tehnologiju prepoznavanja glasovnih komandi.

Citroen Connect Nav sistem u pojedinim zemljama nudi podatke o cenama goriva na obližnjim pumpama i na vreme ukazuje na alternativne rute u slučaju neplaniranih zastoja ili obustavljanja saobraćaja na putu.
U zavisnosti od tržišta, kupci će moći da biraju između nekoliko benzinskih i dizel motora, uključujući PureTech sa 82 ks, VTi sa 115 ks, HDi sa 91 ks i BlueHDi sa 100 ks. Na raspolaganju su manuelni menjač sa 6 brzina i automatik sa isto toliko stepeni prenosa.

Citroen C-Elysee i dalje će se proizvoditi u Vigu, u Španiji, a u prodaji će se naći u prvom tromesečju 2017. godine.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: