VW SUV sa 7 sedišta skrojen za Amerikance

Volkswagen je objavio "tizer" video za novi SUV model namenjen kupcima na severnoameričkom tržištu.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 26.10.2016.

14:28

VW SUV sa 7 sedišta skrojen za Amerikance
Screenshot YouTube

Model koji je dobio naziv Atlas, je sedmosed zasnovan na CrossBlue konceptu prikazanom u januaru 2013. na sajmu automobila u Detroitu.

Volkswagen je u najavi ovog SUV vozila zaigrao na kartu nostalgije, podsećajući Amerikance na legendarni VW Kombi (Typ 2), koji je osvojio ovaj kontinent u drugoj polovini 20. veka: Nema sumnje da će VW Atlas u velikoj meri zadržati dizajn koncepta CrossBlue.

U SUV će moći da se smesti do 7 oosoba, u tri reda sedišta. Automobil će biti dugačak 5,04 m, a ponuda motora najverovatnije će obuhvatiti 2.0 turbobenzinac sa oko 240 ks i 3.6 V6 sa oko 280 "konja".

VW Atlas izrađivaće se u Volkswagenovoj fabrici Čatanoga, u američkoj saveznoj državi Tenesi. Više detalja i fotografija očekujemo u narednih par sedmica, s obzirom da je premijera ovog modela najavljena za sredinu novembra i salon u Los Anđelesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: