Kako funkcioniše novi Teslin auto-pilot (VIDEO)

Za razliku od prve verzije, koja se koristila uglavnom samo na autoputu, novi Teslin auto-pilot u stanju je da vas odveze od vaše kuće do posla - i da na kraju pronađe parking mesto i samostalno parkira automobil dok ste vi već za svojim kancelarijskim stolom.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 21.10.2016.

11:11

Kako funkcioniše novi Teslin auto-pilot (VIDEO)
Screenshot

Novi, potpuno autonomni sistem upravljanja vozilom, koji je Tesla predstavio u sredu 19. oktobra, kako trvrdi Ilon Mask, bezbedniji je po saobraćaj nego kada se za volanom nalazi ljudsko biće.

Kako ovaj auto-pilot funkcioniše u realnim uslovima vožnje, pokazuje video na kome je prikazano autonomno kretanje vozila od izlaska iz garaže, pa sve do trenutka kada automobil dovozi svog vlasnika do mesta na kome radi, ostavlja ga ispred ulaza, a zatim samostalno odlazi da se parkira.

U Tesli napominju da je automobil vožnju obavio bez ikakve pomoći vozača, koji je sve vreme sedeo za volanom samo zato što je to zakonska obaveza u Kaliforniji prilikom testiranja samovozećih automobila.

Pogledajte video: Teslin novi auto-pilot počeće da se ugrađuje u nove modele ovog proizvođača, ali neće biti pušten u funkciju dok kompanija ne zaključi da je softver potpuno bezbedan. Softver će biti aktiviran "onlajn", a do tada kupci novih Tesla automobila imaće ugrađen samo hardver koji neće moći da koriste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: