Novi MINI Countryman moći će da se vozi i na struju

Druga generacija premijum SUV modela biće dostupna i u varijanti sa benzinsko-električnim Plug-in hibridnim pogonom, otkrivaju u kompaniji MINI.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.10.2016.

10:53

Novi MINI Countryman moći će da se vozi i na struju
MINI Countryman Plug-in hibrid (prototip)

Prvi hibridni model u istoriji MINI-ja biće novi Countryman, a automobil u prodajne salone stiže 2017. godine.

Ovaj model koristiće Plug-in hibridni pogonski sistem iz BMW-a 225xe, što znači da će Countryman moći izvesno vreme da se vozi isključivo pomoću električne enregije, dok će baterije moći da se dopunjavaju na strujnim utičnicama. Automobil će uvek startovati na struju, a u električnom modu će moći da se vozi brzinama do 125 km/h.
Pogonski sistem sastoji se od trocilindarskog 1.5 litarskog benzinca, koji pogoni prednju osovinu, i elektromotora koji pokreće zadnje točkove. Tehnički detalji za sada nisu saopšteni, ali poznato je da u BMW-u 225xe ukupna kombinovana snaga dva motora dostiže 224 ks (165 kW) i 385 Nm, a osim dva agregata, hibridni sistem sastoji se i od paketa baterija kapaciteta 7,7 kWh.

Ako je pretpostavka o identičnom pogonskom sistemu tačna, hibridni Countryman biće u stanju da u čisto električnom modu pređe 40-tak km.
Inače, BMW 225xe od 0 do 100 km/h ubrzava za 6,7 s i razvija maksimalnih 202 km/h. Prema fabričkim podacima, prosečna potrošnja iznosi samo 2.0-2,1 l/100 km.

Baterije se na standardnim kućnim utičnicama pune za 3 sata i 15 minuta, pa slične karakteristike treba očekivati i u modelu MINI Countryman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: