Dacia na sajmu u Parizu: Novo lice Sandera i Logana

Na sajmu automobila u Parizu, Dacia je izložila osveženu familiju vozila Sandero/Logan. Pored redizajna sva četiri modela, rumunski proizvođač obogatio je i ponudu motora novim trocilindarskim benzincem.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 02.10.2016.

12:34

Dacia na sajmu u Parizu: Novo lice Sandera i Logana
Foto: Newspress

Dacia je najposećeniju svetsku izložbu automobila iskoristila da predstavi redizajn modela Logan, Logan MCV, Sandero i Sandero Stepway. Sva četiri automobila dobila su novu, savremeniju masku hladnjaka, koja je oblikovana po ugledu na onu sa modela Duster.

Izmenjen je i oblik farova, a kupcima su na raspolaganju i dnevna LED svetla. Prednji branik je takođe nov, dok su svetla za maglu dodatno naglašena novim, srebrnkastim kućištima.
Foto: Newspress
Stop svetla su takođe restilizovana, a promene su se dogodile i u kabini vozila. Unapređeni su materijali koji se koriste u unutrašnjosti automobila, kao i prostor za odlaganje sitnica dodavanjem još jednog otvora za držanje flašice sa vodom za putnike koji sede pozadi. Za njih je na zadnjem delu centralne konzole obezbeđena i još jedna utičnica od 12V .
Foto: Newspress
Ipak, verovatno najvažnija novost je uvođenje trocilindarskog 1.0 litarskog SCe benzinca sa 75 ks (56 kW).

Ovaj agregat ugrađivaće se u bazne verzije modela iz Sander/Logan game, a biće uparen sa mauelnim ili opcionim Easy-R automatizovanim menjačem.
Foto: Newspress
Kada je reč o modelu Duster, kupcima će ubuduće biti dostupan šestobrzinski menjač sa duplim kvačilom. Ovaj prenosni sistem u ponudi je isključivo u verziji sa 1.5 dCi dizel motorom sa 110 ks.

Dacia tvrdi da će u kombinaciji sa novim menjačem, 1.5 litarski dizelaš prosečno trošiti 4,5 l/100 km.
Foto: Newspress
.
Foto: Newspress
.
Foto: Newspress
.
Foto: Newspress
.
Foto: Newspress
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: