Kako će izgledati nova Honda Civic Type R (FOTO)

Pored standardnog Civica hečbek, Honda na sajmu u Parizu izlaže i prototip novog Type R modela, koji u prodajne salone stiže 2018. godine.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2016.

10:01

Kako će izgledati nova Honda Civic Type R (FOTO)

Samo 18 meseci nakon premijere aktuelnog Civica Type R, japanski proizvođač otkrio nam je kako će izgledati njegov naslendik. Iako uz ime novog automobila stoji dodatak "prototip", Honda nas je već navikla da je u pitanju pretprodukcijski automobil, koji se neće mnogo razlikovati od budućeg serijskog modela.

Auto koji je prikazan na fotografijama ima sve tipične Type R elemente, poput aerodinamičkih dodataka na prednjem braniku, sajtnama, dok se pozadi uočavaju veliki spojler, difuzor na donjem delu branika i tri centralno pozicionirane cevi izduvnog sistema.
Agresivan, sportski izgled upotpunjuju specijalne alu felne sa širokim, niskoprofilnim pneumaticima, proširenja na lukovima iznad točkova i otvor za vazduh na haubi.

Honda je odabrala da na prvim fotografijama prikaže vozilo sa brušenim metalnim finišom karoserije, što novom Civicu Type R daje specifičan vizuelni efekat.
Fabrika nije objavila podatke o pogonskoj jedinici, ali očekuje se da će produkcijska verzija ispod haube imati četvorocilindarski 2.0 litarski VTEC turbo benzinac, koji u aktuelnom Type R modelu isporučuje 310 ks (228 kW) i 400 Nm.

Pomenuti motor trebalo bi da bude unapređen kako bi se u narednim godinama najsnažniji Civic nosio sa konkurencijom.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: