Spektakl na Ušću: 3. kružna auto-trka letnje lige

U subotu i nedelju, 27. i 28. avgusta 2016. godine, na stazi Ušće, održaće se 3. kružna auto-trka letnje lige “Nagrada Beograda 2016”.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 26.08.2016.

16:01

Spektakl na Ušću: 3. kružna auto-trka letnje lige
Predstavnici organizatora na pres konfereciji povodom održavanja trke 'Nagrada Beograda 2016' (Foto: AMSS)

Na stazi dugačkoj 2.230 metara, na ušću Save u Dunav, nastupiće oko 100 vozača koji će u subotu u 11h, nakon verifikacije i tehničkog prijema, održati dva treninga od po 15 minuta po svakoj diviziji.

U nedelju, u 12h svečano se otvara kružna trka, koja će se bodovati za nacionalne šampionate Srbije i Hrvatske. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, po drugi put ove godine u Srbiji će biti organizovana i “drag” disciplina, trka ubrzanja na 402 m (četvrt milje), saopštili su organizatori.

Trku organizuju Auto-moto savez Srbije (AMSS) i Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) uz podršku Skupštine grada Beograda, Sportskog saveza Srbije (SSS), AMS Osiguranja (AMSO) i Ministarstva omladine i sporta.

AMSS apeluje na posetioce da disciplinovano slede uputstva redara i poštuju propisani red, kako bi trka prošla bez incidenata. Jedino bezbedna trka može biti i dobra trka, podsećaju organizatori i pozivaju sve zaljubljenike u automobilizam da predstojeći vikend provedu na Ušću.

Zbog održavanja trke, najavljene su izmene režima javnog prevoza

Tokom manifestacije "Nagrada Beograda – Ušće 2016", na prostoru kod TC "Ušća", od 27. avgusta u 6h do 28. avgusta u 24h, saobraćaj će biti posebno organizovan i biće izmeštene trase linija javnog prevoza 15, 60, 84, 704, 706 i 707.

Vozila JGP-a će se za vreme održavanje manifestacije kretati izmenjenom trasom i to: linije 15, 84, 704, 706 i 707 će se umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Ulice trešnjinog cveta, u oba smera, u navedenom periodu kretati Bulevarom Mihajla Pupina, Ulicom trešnjinog cveta i dalje redovnom trasom.

Linija javnog prevoza 60 će u vreme održavanja manifestacije saobraćati sledećom trasom: u smeru ka okretnici "Novi Beograd – Toplana" – Brankov most – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom, a u povratku vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu. Autobusi će koristiti postojeća stajališta linija JGP-a na izmenjenoj trasi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: