Ford popustio pred navalom - produžiće proizvodnju GT-a

Američka kompanija odlučila je da će proizvodnja novog supersportskog modela umesto planirane dve trajati četiri godine, što će obradovati mnoge zainteresovane kupce koji su ostali "ispod crte".

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 23.08.2016.

11:46

Ford popustio pred navalom - produžiće proizvodnju GT-a

Ford je u julu objavio da je zaključio listu od 500 kupaca modela GT, nakon što je primio preko 6.500 zahteva od zainteresovanih klijenata. Zbog toga su mnogi od onih koji su želeli da u svojoj garaži imaju ovaj model od 450.000 dolara ostali razočarani.

Činilo se da će Ford ostati neumoljiv u odluci da proizvodnju ograniči na dve godine, tokom kojih bi sa fabričkih traka sišlo svega 500 automobila (po 250 godišnje). Međutim, američki proizvođač neočekivano je promenio odluku i najavio da će proizvodnju produžiti za još dve godine.
Iako u kompaniji nisu precizirali koliko će vozila izrađivati u dodatnom periodu, moguće je da će planirana serija od 500 jedinica u konačnom zbiru biti udvostručena.

"Mada nećemo moći da napravimo dovoljno automobila da zadovoljimo sve one koji su nameravali da kupe Ford GT, izradićemo dodatni kontigent vozila kako bismo obradovali najlojalnije klijente", saopštili su iz kompanije.

Novi Ford GT za pogon koristi 3.5 litarski V6 EcoBoost motor koji proizvodi preko 600 ks. Prvi primerci će stići do svojih vlasnika do kraja 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: