Džeremiju "zafira" ostaje, manje "korsi" i "insignija"

Nemački Opel će morati da skrati radno vreme u fabrikama, jer je pala tražnja za određenim modelima posle bregzita, izjavio je portparol kompanije.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 19.08.2016.

16:01

Džeremiju
Foto: Getty Images

Skraćenje radnog vremena će obuhvatiti fabrike u Riselshajmu, blizu Frankfurta, u i Ajzenahu u centralnoj Nemačkoj, gde ukupno 5.000 radnika proizvodi modele "insignija" i "korsa", prenosi agencija Frans pres.

"Ne možemo potvrditi tačan broj radnih dana koji će biti ukinuti. To će uglavnom zavisiti od obima prodaje modela 'insignija' i 'korse' u Ujedinjenom Kraljevstvu", navodi se u saopštenju kompanije.

Kompanija Opel, u vlasništvu američkog DŽeneral motorsa (GM), prodaje u Britaniji, pod svojim brendom Vauxhall, više vozila nego u bilo kojoj drugoj evropskoj zemlji.

Međutim, usporavanje prodaje i slabija funta će verovatno nagristi ovogodišnje finansijske rezultate kompanije, navodi AFP.

Funta je pretrpela oštar pad u danima posle odluke Velike Britanije da izađe iz Evropske unije, a pojedini posmatrači očekuju dalji pad britanske valute prema evru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: