Džeremi Klarkson objavio svojih top 10

Džeremi Klarkson, koga sada zovemo "Amazonov", a ne "Top Gearov", objavio je listu deset najboljih automobila kojih je vozio u proteklih godinu dana.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 18.08.2016.

10:59

Džeremi Klarkson objavio svojih top 10
Foto: Getty Images

Klarkson je za britanski nedeljni Tajms izneo svoje viđenje godine u auto-industriji, a osim očekivanih zveri na njoj se nalazi i jedan Vauxhall (odnosno Opel) i to Zafira Tourer 1.6 CDTi Tech line.

"Ako vas automobil ne uzbudi svaki put kada uđete u njega, onda je to samo sredstvo. Ako je automobil zaista samo sredstvo, onda se možda bolje vozite autobusom", navodi Klarkson u svom tekstu.

Lista nije sastavljena po posebnom rasporedu, a na njoj se nalaze:
  • Mazda MX-5 2.0 Sport Recaro


"Ovo je lek za depresiju. Prosto ne možete da budete loše raspoloženi kada ga vozite"
  • Alfa Romeo 4C coupe


"Nikada nisam vozio neki običan automobil koji je stvorio takav osećaj privrženosti kdo mene kao 4C. Nikada... Ovo je užasan automobil, ali ga ja obožavam. Sva druga, sa svojom rafiniranošću, savršenom elektronikom, ne mogu da izbegnu to da deluju kao mašine. Ali alfa, sa svim svojim manama i tendencijom da ide tamo gde ona želi, deluje ljudski"
  • Mercedes-AMG GT S


"SLS AMG je bio glupi automobil za glupe pozere, što je razlog zašto se i meni sviđao. Kako god, GT je na istoj osnovi, ali košta 50.000 funti manje... Od svih vozila na ovom segmentu tržišta, on bi bio moj izbor"
  • Ford Focus RS


"Auto koristi jedan od najnaprednijih pogona na četiri točka, motor od 2,3l je manje fascinantan, ali 345bhp je dovoljno da pruži 'masan' podstrek kada ubrzavate"
  • Ford Mustang Fastback 5.0 V8 GT


"Konačno je neko u Detroitu dobio atlas za Božić, jer je nakon 50 godina pravljenja Mustanga, kompanija Ford konačno stavila volan na pravu stranu... Ovo je mašina koja želi da spali gume i da postrance ulazi u svaku krivinu. Videli ste film Bullit. E pa ovo je to"
  • Volvo XC90 D5 AWD


"Ovaj automobil je toliko dobar da je idealan za sve one koji smatraju ponudu Land Rovera za obično brbljanje"
  • Vauxhall Zafira Tourer 1.6 CDTi Tech Line


"Nikada nisam bio u automobilu, uključujući i 'rols rojs fantom', koji je toliko dobar u odbijanju da prenese bilo šta negativno sa puta u kabinu. Ovo čini ovaj automobil najudobnijim na svetu"
  • BMW M2


"Nije brz samo na ravnom, već i na skretanjima. Ne samo da je brz, nego je pravi užitak. Toliko je dobar da mi je posle nekoliko krivina pošla voda na usta"
  • Ferrari 488 GTB


"Stari 458 nije bio toliko dobar kao McLaren 12C. Ali ovaj automobil vraća konja koji se propinje na vrh. Kao mašina za vožnju, za ovo nema druge reči - savršen je"
  • Lamborghini Aventador


"Aventador nije najbolji superauto za vožnju. Težak je i veliki. Ako odete na brz krug na stazi, bolje nemojte da mislite o drugom, jer će kočnice propasti. Ali koga je briga"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: