Suzuki Ignis stiže u Evropu

Japanski proizvođač izložiće na predstojećem auto-salonu u Parizu model Ignis za evropsko tržište.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 10.08.2016.

14:30

Suzuki Ignis stiže u Evropu

Nova generacija Ignisa imala je svetsku premijeru u Tokiju, krajem septembra 2015, a ove jeseni mali krosover konačno stiže i u Evropu. Automobil zasnovan na konceptu i-M4, koji smo prvi put videli na ženevskom salonu automobila 2015. godine, nije klasičan krosover, ali ima povišenu kabinu i može se svrstati u kategoriju vozila kojoj pripada FIAT Panda.

Suzuki za sada nije saopštio specifikacije evropske verzije, ali, s obzirom da je koncept i-M4 dugačak 3.693 mm, širok 1.709 mm, visok 1.566 mm, sa međuosovinskim rastojanjem koje iznosi 2.438 mm, pretpostavlja se da serijski model ne odstupa mnogo od ovih dimenzija.

Što se motora tiče, u ponudi bi trebalo da se nađe i novi trocilindarski 1.0 Boosterjet turbo-benzinac sa direktnim ubrizgavanjem goriva. U osnovnoj konfiguraciji, snaga će se prenositi na prednje točkove, ali će kupci moći da izaberu i verziju sa pogonom 4x4.

Više detalja biće poznato početkom oktobra, kada će sajam u Parizu otvoriti kapije za publiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: