Mazda3 za 2017. FOTO

Tri godine nakon premijere aktuelne generacije, Mazda3 je podvrgnuta prvom redizajnu.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 10.08.2016.

12:11

Mazda3 za 2017. FOTO

Ionako skladna forma Mazde3 nije zahtevala veću restilizaciju, pa su kozmetičke promene na spoljašnjosti minimalne i mogu se uočiti tek pažljivim upoređivanjem dve verzije "trojke".

Maska hladnjaka sada je naglašenija zahvaljujući širem hromiranim okvirom u visini farova, zbog čega je diskretno izmenjen i oblik prednjih svetlosnih grupa. Osim toga, restilizovan je i branik, kao i kućišta svetala za maglu.

Promene na zadnjem delu vozila su još neprimetnije i obuhvataju redizajn branika, čiji donji deo ima nešto manju crnu plastičnu oblogu nego ranije.
U unutrašnjosti se izdvaja novi dizajn volana, koji kao opciju ima i mogućnost grejanja, dok je klasičnu polugu mehaničke ručne zamenila elektronski kontrolisana parking kočnica. U Mazdi kažu da je povećana je i korisna zapremina pregrada za sitnice u kabini.

Ekran multimedijalnog sistema takođe je preoblikovan, a restilizovana je i instrument tabla.
Bezbednosni sistemi asistencije su poboljšani, pa je kupcima sada na raspolaganju unapređeni sistem za uočavanje vozila u mrtvom uglu i tehnologija za čitanje saobraćajnih znakova. Inženjeri Mazde postigli su napredak i na polju zvučne izolacije i smanjenju uticaja buke i vibracija na unutrašnjost vozila.

Velika novina je uvođenje G-Vectoring Control tehnologije, koja automatski koordinira rad sistema za dovod goriva, sa upravljačkim i sistemom oslanjanja, a aktivira se kada kompjuter detektuje da vozač istovremeno dodaje gas i skreće.
Mazda za sada nije saopštila da li je bilo nekih pormena na polju motorizacije, pa se očekuje da u ponudi budu isti pogonski agregati kao i ranije.

Model za 2017. u prodajne salone stiže već tokom jeseni, kada će biti poznate i cene redizajnirane "trojke", a pored hečbeka prikazanog na fotografijama, biće restilizovan i model sa 4 vrata.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: