Nemačka preciznost:Roboti premeravaju novi BMW Serije 5

BMW je objavio prve zvanične fotografije nove generacije Serije 5. Iako je automobil još uvek sakriven ispod maskirne folije, jasno je da dizajn limuzine predstavlja evoluciju aktuelne verzije.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 29.07.2016.

11:42

Nemačka preciznost:Roboti premeravaju novi BMW Serije 5

Aktuelni BMW Serije 5 možda i nije toliko star model (proizvodi se od 2011. godine) u odnosu na neke druge premijum automobile koji su i duže na tržištu, ali spada među najstarije u sadašnjoj gami ovog nemačkog proizvoda.

BMW privodi kraju radove na njegovom nasledniku, koji bi trebalo da se pojavio do kraja 2016, a na prvim zvaničnim fotografijama automobila Bavarci su se pohvalili novom, izuzetno preciznom tehnikom merenja dimenzija vozila.
Uz pomoć robota, automobil se skenira kako bi se izradio digitalni 3D model. U BMW-u kažu da je ovo prvi put da se u automobilskoj industriji koristi potpuno automatizovana optička tehnologija za merenje vozila sa preciznošću do 100 mikrona (0,1 mm).
Na osnovu tako generisanog 3D modela, mogu se uočiti i najsitnije nepravilnosti na spoljašnjosti automobila, koje se koriguju u završnoj fazi razvoja vozila, pre nego što počne serijska proizvodnja.

Sedma generacija BMW-a Serije 5, koja će imati internu oznaku G30, mogla bi da ima svetsku premijeru već na sajmu automobila u Parizu, koji se u glavnom gradu Francuske održava u oktobru.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: