Novi Škodin SUV debituje na Tour de France

Škoda Kodiaq pojaviće se na kraju poslednje etape čuvene biciklističke trke, čiji je cilj na ulicama Pariza.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 22.07.2016.

08:49

Novi Škodin SUV debituje na Tour de France

Češki proizvođač, međutim, neće u potpunosti otkriti novi SUV koji će za tu priliku biti prekriven specijalnom "kamuflažnom" folijom. Maskirani Kodiaq na ulicama francuske prestonice pojaviće se obložen crvenkastom folijom, čime se aludira na crvenu Škodu Superb koja se koristi kao zvanično službeno vozilo na biciklističkoj trci Tour de France.

Zvanična premijera ipak će se odigrati u Parizu, ali nekoliko meseci kasnije, na auto-salonu koji se održava u oktobru 2016.
Kodiaq će u gami Škode zauzeti mesto iznad modela Yeti. Sa dužinom od 4,7 m, SUV će biti dostupan u verzijama sa 5 i 7 sedišta, a maksimalni raspoloživi prtljažni prostor, sa oborenim sedištima, dostizaće čak 2.065 l.
U ponudi će biti tri benzinska TSI motora i dva TDI dizelaša, a snaga će se prenositi na točkove pomoću šestobrzinskog manuelnog ili DSG automatika sa duplim kvačilom. Najsnažniji među njima, 2.0 litarski TSI razvija 180 ks.

Osnovne verzije imaće pogon na prednje točkove, a skuplji modeli 4x4.
Prvi primerci Škode Kodiaq do kupaca će stići početkom 2017. godine.

Ako se pitate kako izgleda automobil ispod folije, pogledajte koncept Vision S koji je predstavljen na sajmu u Ženevi 2016. Produkcijski model neće se mnogo razlikovati od ovog koncepta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: