Ukrajinska policija voziće hibridne SUV automobile

Policijske snage širom sveta u svoje vozne parkove sve češće uvode vozila na električni ili hibrdni pogon. Ovom trendu priključila se i policija Ukrajine koja je naručila čak 651 patrolni Mitsubishi Outlander sa Plug-In hibridnim pogonom.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 19.07.2016.

11:59

Ukrajinska policija voziće hibridne SUV automobile
Foto: Twitter

Dok će električni policijski BMW i3 biti čest prizor na ulicama Los Anđelesa, s obzirom da su vlasti tog grada sklopile sporazum o kupovini 100 ovih automobila, građani Ukrajine viđaće uskoro na svakom koraku hibridni Outlander sa oznakama lokalne policije.

Kako je na Twitteru najavio Arsen Avakov, ministar unutrašnjih poslova te zemlje, flota će se sastojati od 651 Mitsubishija Outlander sa Plug-In hibridnim pogonom (PHEV). Kontigent vozila japanskog SUV modela osvežiće vozni park policije u kome još uvek ima dosta starih modela proizvođača UAZ. Prednost automobila sa Plug-In hibridnim pogonom je u tome što će policajci deo patroliranja, na kraćim relacijama, moći da obavljaju vozeći se isključivo na električni pogon (dok se baterije ne isprazne, a zatim se uključuje benzinac), što će doprineti smanjenju zagađenja u gradovima.

Pogonski sistem Mitsubishija Outlander PHEV sastoji se od 2.0 litarskog benzinskog motora, litijum-jonske baterije kapaciteta 12 kWh dva elektromotora (po jedan na svakoj od osovina, čime se postiže pogon na sva 4 točka). Prema fabričkim podacima, prosečna potrošnja u kombinovanom režimu je nešto ispod 5 l/100 km, a automobil samo uz pomoć struje može da pređe i do 60 km, što je sasvim solidna autonomija za ovu vrstu vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: