Amerikancima najkvalitetnija - Kia

Kia je najkvalitetniji automobilski brend u Sjedinjenim Državama za 2016. godinu, prema istraživanju IQS (Initial Quality Study) koje sprovodi agencija J.D. Power.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2016.

11:13

Amerikancima najkvalitetnija - Kia
Kia Sportage

Korejski proizvođač ostavio je iza sebe 33 automobilske marke u SAD koje su obuhvaćene ovom studijom, a po prvi put u poslednjih 27 godina na vrhu lestvice našao se auto-brend koji ne pripada premijum segmentu.

Glavne zasluge za ovakav rezultat pripadaju modelima Sportage i Soul, koji su zauzeli prva mesta u svojim kategorijama, dok su Rio, Forte (Cerato) i Sorento bili među prva tri u svojim klasama.
Prodaja Kia automobila u SAD beleži rast u poslednje četiri godine, i iznosi 600.000 vozila godišnje. U istom periodu se poboljšao i položaj Kije u IQS istraživanjima koje sprovodi J.D.Power.

Nakon što se 2013. Kia po prvi put ušla među prvih 10 brendova, 2015. godine je osvojila drugo mesto, a 2016. je nadmašila sve, uključujući i luksuzne marke, i na prvom mestu smenila prošlogodišnjeg pobednika - Porsche.

Istraživanje kvaliteta J.D. Power sprovodi se već 30 godina, a analiziraju se odgovori vlasnika automobila u 26 segmenata. Početni kvalitet vozila određen je kroz par kriterijuma, a vlasnici vozila ocenjuju iskustvo vožnje, kvalitet motora i menjača. Takođe, analizira se i široki spektar problema vezanih za kvalitet u prvih 90 dana vlasništva vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: