"Šta znaš o saobraćaju" po 47. put

U organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS) u Beogradu je održano dvodnevno republičko takmičenje "Šta znaš o saobraćaju". Pobednici će predstavljati našu zemlju na evropskom prvenstvu koje će se održati u Češkoj.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 21.05.2016.

16:59

Generalni sekratar AMSS Peða Ðurðev sa pobednicima (Foto: AMSS)

Tradicionalno nadmetanje učenika u poznavanju saobraćajnih propisa i veštini vožnje bicikla počelo je u petak 20. maja u Domu učenika Srednje železničke škole i nastavljeno u subotu, na poligonima u Ledenoj dvorani hale Pionir.

Prvog dana, osnovci koji su ostvarili najbolji plasman na nedavno održanom gradskom i okružnim takmičenjima, pokazali su svoje znanje takmičeći se u teorijskom delu - rešavanjem saobraćajnih testova, dok su drugog dana pokazali svoje umeće u vožnji bicikla na poligonu spretnosti, kao i na poligonu koji simulira saobraćane situacije sa kojima se susreću u svakodnevnom životu.

Nakon nacionalnog finala uslediće Evropsko prvenstvo, koje će se održati krajem septembra u Češkoj, u gradu Usti nad Labem. Naši predstavnici na ovom takmičenju biće dvojica dečaka i dve devojčice koji su se pokazali kao najuspešniji na republičkom takmičenju - Nikola Jović (Nišavski okrug), Petar Lukić (Sremski okrug), Miljana Veselinović (Nišavski okrug) i Leonela Cifrić (Zapadnobački okrug). Oni će u jakoj konkurenciji vršnjaka iz čitave Evrope pokušati i četvrti put da osvoje titulu šampiona.
Predsednik AMSS Mirko Butulija sa takmièarima (Foto: AMSS)
Republičko takmičenje svojim prisustvom uveličali su načelnik odeljenja za kontrolu i regulisanje saobraćaja u Upravi saobraćajne policije, Boban Milinković, generalni sekretar AMSS, Predrag Đurđev, kao i predsednik AMSS, Mirko Butulija, koji su najuspešnijim učesnicima dodelili vredne nagrade i priznanja.

Milinković je pohvalio takmičare i ocenio da je AMSS, kao i prethodnih decenija, nastavio sa praksom organizacije "manifestacije sa suštinski važnom bezbednosnom i sportskom dimenzijom", te ocenio da je "ovakvo takmičenje od ogromne koristi za Srbiju, jer milioni dece na taj način dobijaju razvijeniju svest o saobraćajnoj kulturi".

"AMSS će i u narednom periodu nastaviti da radi na ovom i sličnim projektima, kojima se podiže obrazovanje dece kada je u pitanju pravilno ponašanje u saobraćaju čime dajemo svoj doprinos u smanjenju ukupnog broja povređene i stradale dece", rekao je generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev.

Predsednik AMSS Mirko Butulija istakao je da je projekat “Šta znaš o saobraćaju” jedan od onih na koje je najviše ponosan, jer predstavlja kontinuirani oblik saobraćajne edukacije dece i naglasio da ova akcija već skoro pola veka dokazuje ispravnost strategije usmerene prema najmlađima, onima koji tek treba da preuzmu odgovornost za funkcionisanje i razvoj saobraćajnog i svih ostalih sistema u društvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: