Medved sa Aljaske kumovao novom Škodinom terencu

Škoda je potvrdila da će se njen novi veliki SUV zvati Kodiaq. Automobil je ime dobio po Kodiak medvedu koji živi na istoimenoj grupi ostrva u blizini jugozapadne obale Aljaske.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 06.05.2016.

09:01

Medved sa Aljaske kumovao novom Škodinom terencu

U češkom proizvođaču objašnjavaju da je ovo ime odabrano kako bi simbolizovalo snagu vozila. Naime, mužjak Kodiak medveda težak je oko 400 kg i spada u najsnažnije i najveće primerke ove životinje, a kada se uspravi na zadnje noge, doseže visinu od 3 m.
Logo novog Škodinog terenca
Sa dužinom od 4,7 m, Kodiaq će biti do sada najveći SUV/krosover model u katalogu Škode. U njemu će komforno moći da se preveze do 7 putnika, a dizajn novog SUV modela izveden je iz koncepta Vision S, koji je predstavljen na salonu automobila u Ženevi, početkom marta.

Škoda Kodiaq imaće premijeru u drugoj polovini 2016, najverovatnije na sajmu u Parizu, a u prodajne salone ovaj automobil stiže početkom 2017. godine.
Koncept Vision S
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: