Mercedes će praviti motore u Poljskoj, ulaže 500 mil. €

Vlasnik marke Mercedes, kompanija Daimler, najavila je da će uložiti pola milijarde evra u potpuno novu fabriku motora u Poljskoj.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 05.05.2016.

10:47

Mercedes će praviti motore u Poljskoj, ulaže 500 mil. €

Prvi Mercedesov pogon u toj zemlji biće izgađen u gradu Javoru, koji se nalazi oko 430 km jugozapadno od Varšave. U novoj fabrici će se proizvoditi četvorocilindarski benzinski i dizel motori za Mercedesova putnička vozila, a u njoj će biti zaposleno nekoliko stotina radnika.

Pogon će početi sa radom 2019. godine, a biće to tek druga fabrika za proizvodnju motora ove nemačka kompanije izvan matične zemlje, pored one u Pekingu.

U Poljskoj že se izrađivati pogonske jedinice za modele zasnovane na MRA mehaničkoj platformi, kao što su Mercedes C i E klase i SUV GLC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: