Zavirite u unutrašnjosti nove generacije Peugeot modela

Peugeot je predstavio novi i-Cockpit koji je dizajniran za buduće modele ovog proizvođača.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 20.04.2016.

09:49

Zavirite u unutrašnjosti nove generacije Peugeot modela

Druga generacija i-Cockpita vizuelno je orijentisana više ka vozaču. Dizajnom se nadovezuje se na aktuelnu verziju sa izdignutom instrument tablom u koju se gleda preko vrha volana, kako bi vozač što manje spuštao pogled sa puta ispred sebe.

Najveća novina je uvođenje velikog 12,3 inčnog digitalnog displeja umesto klasičnih analognih instrumenata. Izgled ekrana moguće je prilagoditi ukusima i potrebama vozača, a poput nekih sličnih rešenja drugih proivzođača (Audi), na displeju se između ostalog prikazuje i navigaciona 3D grafika.
Druga značajna promena u odnosu na prvobitni i-Cockpit iz 2012. je pomeranje touchscreena multimedijalnog sistema na vrh centralne konzole, iznad središnjih ventilacionih otvora. Navigacija se može koristiti i na ovom, osmoinčnom displeju, a Peugeot tvrdi da je poboljšao odziv na dodir prsta prilikom zadavanja komandi.
Centralni ekran podržava Android Auto, Apple CarPlay i MirrorLink sisteme, pa je omogućena jednostavna veza sa iPhone i Android uređajima.

Novi i-Cockpit, poput prethodnika, karakteriše manji broj konvencionalnih dugmića, koji su pretrpeli redizajn u odnosu na aktuelnu verziju. Volan je takođe restilizovantako što je "zasečen" i na gornjem delu, kako bi se obezbedila bolja preglednost instrument table, s obzirom da je jedna od glavnih primedbi vozača bila da im obruč upravljača zaklanja instrumente.
Prvi novi Peugeot u kome ćemo videti i-Cockpit druge generacije biće naslednik modela 3008 koji se očekuje u drugoj polovini 2016. godine.

Pogledajte video:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: