Sportage bolji od rivala na uporednom testu Auto Bilda

Nova generacija SUV modela Kia Sportage pobedila je konkurente Hyundai Tucson, Mazdu CX-5 i Ford Kugu na najnovijem uporednom testu nemačkog automobilskog magazina.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.04.2016.

10:47

Sportage bolji od rivala na uporednom testu Auto Bilda

U pretposlednjem martovskom broju Auto Bilda snage su odmerile dizel verzije četiri kompaktna SUV modela, sa pogonom na sva 4 točka: Sportage 2.0 CRDi AWD, Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD, Mazda CX-5 Skyactiv D 175 4WD i Ford Kuga 2.0 TDCI 4x4.

Novinari nemačkog magazina u obrazloženju istakli su da novi Sportage, u odnosu na prethodnika, ima preciznije vešanje, koje pruža bolji kontakt s podlogom i tako doprinosi udobnijoj vožnji. U pluseve automobila spadaju dizel motor sa 185 "konjskih snaga" i šestostepeni menjač, a prednost je i potrošnja goriva od 6,8 litara/100 km, što je najniža potrošnja od sva četiri test vozila.
Kao plus navodi se i najviša ukupna dozvoljena masa prikolice, koja iznosi 2.200 kg (kao i kod Tucsona) i, prema mišljenju novinara, najveća prednost - Kijina sedmogodišnja fabrička garancija.

Sa estetske strane, Auto Bild je pohvalio "jednostavne vitke linije sa sportskim akcentom", kao i novu GT liniju, čija je unutrašnjost sada bogatija za novo crno "nebo" i ukrasne šavove na sedištima.

Auto Bild je prilikom testa prethodne generacije izneo kritike zbog neodovoljno dobrog upravljačkog i kočnog sistema, da bi sada pohvalio novi Sportage koji prema mišljenju nemačkih novinara pruža bolji utisak dovršenosti i uglađenosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: