Radikalno drugačija: Toyota C-HR

Svetsku premijeru u Ženevi je imao novi Toyotin krosover.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 03.03.2016.

14:42

Radikalno drugačija: Toyota C-HR

Rival modelima, kao što su Honda HR-V, Nissan Juke i Mazda CX-3, razlikuje se po hrabrom dizajnerskom iskoraku japanskog proizvođača.

U poređenju sa prvobitnim konceptom produkcijska verzija iz praktičnih razloga ima 5 umesto 3 vrata, dok je silueta kupea ublažena tako da se linija krova više ne spušta naglo ka zadnjem delu vozila, čime je dobijen veći korisni prostor u kabini za putnike na zadnjim sedištima.
Prednji deo je u najvećeoj meri prekopiran sa koncepta, pa je C-HR zadržao agresivnu, sportsku pojavu. I pozadi se mogu zapaziti detalji koji su preuzeti sa dizajnerska studije, poput specifičnih, "trodimenzionalnih" stop svetala u obliku bumeranga, difuzora na braniku, "lebdećeg" krovnog spojlera...
Pogonski sistem je preuzet od Priusa. Benzinskom 1.8 litarskom agregatu pridodat je elektromotor, a ukupna kombinovana snaga dostiže 122 ks, uz CO2 emisiju od 90 g/km. Hibrid je opremljen menjačem sa kontinualno-promenljivim stepenom prenosa (CVT).
Toyota C-HR biće dostupna i sa konvencionalnim pogonom. U ponudi će se naći 1.2 litarski turbo benzinac sa 115 ks, koji je prvi put upotrebljen u modelu Auris. Ova verzija opremljena je šestobrzinskim manuelnim menjačem ili opcioni CVT-om.

Na pojedinim tržištima, C-HR prodavaće se i sa 2.0 litarskim atmosfercem uparenim isključivo sa CVT menjačem.

Foto: Newspress

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: