Renault Scenic u Ženevi - između krosovera i minivana

Četvrta generacija Scenica stiže nakon 20 godina od lansiranja prvog modela sa ovom oznakom.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 02.03.2016.

12:13

Renault Scenic u Ženevi - između krosovera i minivana

Prvi je utisak da novi Renault Scenic ima znatno ubedljiviji dizajn od bledunjavog prethodnika, ali i da je preuzeo neke stilske elemente od krosovera Captur. U poređenju sa aktuelnom trećom generacijom, automobil je porastao u dužinu za 40 mm, dok je vozilo sada šire 20 mm.
Dimenzije (dužina/širina/visina): 4406/1865/1653 mm. Meðuosovinsko rastojanje: 2734 mm
Inspiraciju za dizajn spoljašnjosti možemo naći u R-Space konceptu iz 2011. Novi Scenic ima kraću haubu nego kod prethodnog modela, a interesantno je da će, kako tvrdi Renault, automobil standardno biti opremljen 20 inčim točkovima (i pneumaticiima dimenzija 195/55), dok je krov u boji različitoj od ostataka automobila dostupan kao opcija.
Unutrašnjost je dizajnirana minimalistički, u stilu najnovijie generacije Renault modela (Espace, Megane, Talisman...) sa velikim ekranom multimedijalnog sistema, koji menja većinu fizičkih komandi, uključujući i one za klima uređaj.

Kao što je to uobičajeno kod ove klase vozila, ručica menjača nalazi se visoko na centralnoj konzoli, a sa njene desne strane je komanda elektronske ručne kočnice.
Renault se pohvalio da je zapremina prtljažnika sa podignutim zadnjim naslonima sedišta 572 litra, dok je u kabini na raspolaganju dodatnih 63 l u vidu raznih odeljaka i pretinaca. Za putnike na zadnjoj klupi obezbeđena su i dva USB priključka.
Ponuda motora sastoji se od 1.5 i 1.6 dCi dizel agregata, od 95 ks (70 kW) do 160 ks (118 kW), i dva TCe benzinca - sa 115 ks (85 kW) i 130 ks (96 kW). Na spisku dodatne opreme je 4CONTROL sistem pogona na sve točkove.
Renault je saopštio da će Grand Scenic biti predstavljen pre leta, a oba modela će stići u prodajne salone u Evropi do kraja godine.

Foto: Newspress i Renault

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: