Sneg i led ne mogu mu ništa: Nissan Leaf za 2016.

Nissan Leaf sa baterijom većeg kapaciteta i poboljšanom autonomijom u vožnji stigao je na evropsko tržište, a japanski proizvođač predstavio je i jednu novu funkciju - daljinsko odleđivanje automobila u zimskim uslovima.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 17.02.2016.

14:38

Sneg i led ne mogu mu ništa: Nissan Leaf za 2016.

Električni automobili još uvek nisu dostigli autonomiju na putu koju poseduju vozila sa konvencionalnim pogonskim sistemima, ali se radijus kretanja sa jednim punjenjem baterija postepeno povećava. Nissanovi inženjeri uspeli su da unaprede pogonske baterije modela Leaf tako da je ovaj elektromobil sada u stanju da pređe i do 250 km, pre nego što ostane bez energije, što je za četvrtinu bolji rezultat u odnosu na prethodnu verziju.

To su postigli zahvaljujući povećanju kapaciteta na 30 kWh, pri čemu je prostor koji baterije zauzimaju u vozilu ostao isti.
Nissan je predstavio i novu funkciju daljinskog odmrzavanja vozila, koja je osmišljena za skandinavske klimatske uslove - Leaf je veoma zastupljen u zemljama ovog regiona.

Vozač pomoću smartfon aplikacije aktivira klima uređaj u vozilu kako bi se sa spoljašnjosti otopio sneg i led, i automobil pripremio za vožnju: S obzirom da su pogonske baterije osetljive na niske temperature, Nissan kupcima koji koriste Leaf u zimskim uslovima nudi opcioni Nordic paket sa dodatnim grejačem. Ovaj grejač služi da baterije ostanu u potpunosti funkcionalne i pri ekstremno niskim temperaturama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: