Urlik zveri: Aston Martin DB11 imaće V12 bi-turbo motor

Britanski proizvođač luksuznih sportskih automobila objavio je kratki video za novi model DB11 i otkrio prve detalje o pogonskoj jedinici koja će sa naći ispod haube tog vozila.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 12.01.2016.

14:37

Urlik zveri: Aston Martin DB11 imaće V12 bi-turbo motor
YouTube Screenshot

Potvrđene su najave da će novi Aston Martin imati motor manje zapremine (5.2 l) nego što je to uobičajeno, ali i dva turbopunjača.

Iako video ne otkriva kako će automobil izgledati, fanovi ove automobilske marke u prilici su da čuju zvuk novog motora, a na samom kraju vidi se oznaka V12 agregata: Pretpostavlja se da će Aston Martin DB11 raspolagati sa oko 600 ks. Iako se najavljivalo da će za pogon biti upotrebljen V8 jedinica, očuvana je tradicija V12 motora, ali će on imati dva turbopunjača i veći maksimalni obrtni moment od prethodnika.

Zahvaljujući novoj platformi koja je razvijena za DB11, očekuje se da novi model bude i nešto lakši.
Aston Martin DB11 - maskirani test prototip (Foto: CAR Magazine)
O performansama je još uvek rano govoriti, ali računa se da će automobil od 0 do 100 km/h ubrzavati za oko 4 s, dok će maksimalna brzina svakako prelaziti 300 km/h.

Više detalja o Aston Martinu DB11 možemo očekivati već u februaru, s obzirom da će ovaj model po svemu sudeći imati svetsku premijeru na predstojećem ženevskom auto-salonu.

O genezi novog Aston Martina možete čitati u posebnom tekstu na našem sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: