Nemački auto giganti preuzeli Here Maps

Kompanije Audi, BMW i vlasnik Mercedesa, Daimler, i zvanično su postali su vlasnici Nokijinog odeljenja za kartografiju.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 08.12.2015.

13:07

Default images
Foto: Audi

Sporazum o preuzimanju Here Maps najavljen je u avgustu, a posao je okončan početkom decembra.

Novi vlasnici obećali su da će menadžment kompanije koja zapošljava oko 6.500 ljudi širom sveta ostati nezavisan u rukovođenju firmom u cilju daljeg razvoja i pružanja otvorene platforme koja će biti na raspolaganju svim klijentima.

Osim toga, nemačka trojka otvorena je za učešće drugih investitora, kako bi se kompanija Here Maps dalje razvijala i napredovala.

Ne dešava se često da se Audi, BMW i Daimler udruže u nekom poslovnom poduhvatu, ali u ovom slučaju tri proizvođača odlučila su se na saradnju zbog uloge koju će Here Maps imati u sistemima za autonomnu vožnju automobila budućnosti.

Trenutno, preko dva miliona vozila marki Audi, BMW i Mercedes koriste usluge Nokijinog kartografskog odeljenja, ali će se taj broj višestruko uvećavati iz godine u godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: