Novi kineski SUV - Qoros 5 (FOTO)

Kineski proizvođač predstavio je novi SUV model na sajmu automobila u Guangžuu. Iako dizajniran da se dopadne i evropskom kupcu, Qoros 5 će se za sada prodavati samo u Kini.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2015.

08:33

Default images

Oblikovan u dizajnerskim studijima u Minhenu i Šangaju, Qoros 5 ima prepoznatljive stilske elemente koje smo upoznali na prethodnim modelima ovog proizvođača (3 Hatchback, 3 Sedan i City SUV).

Kompanija ne odstupa od konzervativnog izgleda vozila, sa primesama nemačkog automobilskog dizajna.

Farovi su doduše nešto tanji i izduženiji u poređenju sa drugim Qoros modelima, ali su maska hladnjaka, sa širokom hromiranom lajsnom, i branik praktično preslikani sa ostalih automobila ovog proizvođača.
Qoros je saopštio da je SUV 5 njihov prvi model koji pozadi ima multilink ogibljenje, ali nije otkrio detalje o pogonu.

Odstojanje od tla iznosi 180 mm, a ispod haube nalazi 1.6 litarski benzinac koji proizvodi 154 ks i 230 Nm.
Dizajn enterijera je jednostavan, minimalistički, i više po ukusu evropskog kupca, iako se Qoros zbog slabe prodaje privremeno povukao sa Starog kontinenta.

Kabina verzije koja je prikazana na fotografijama očito ima najbogatiji paket opreme. Budućim vlasnicima na raspolaganju je multimedijalni sistem sa osmoinčnim ekranom osetljivim na dodir i audio uređajem marke Bose, panoramski krovni prozor, kožni paket, automatski menjač...
S obzirom da se prilikom oblikovanja unutrašnjosti mislilo i na ukus evropskih klijenata, Qoros 5 bi jednog dana ipak mogao da se nađe u prodajnim salonima u Evropi.

Do tada, biće dostupan kupcima u Kini. Prodaja počinje u prvom tromesečju 2016, po ceni od oko 150.000 juana (oko 22.000 evra).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: