Novi Phaeton kolateralna žrtva VW dizel-skandala

Nova generacija Volkswagenove luksuzne limuzine ipak će biti odložena jer je nemački proizvođač prinuđen da smanji nivo investicija zbog afere sa emisijama štetnih gasova dizel motora.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2015.

10:12

Default images
VW Phaeton iz 2011.

Iako je još u oktobru Volkswagen tvrdio da rad na novom Phaeton protiče bez problema, te da je u planu i električna verzija ovog automobila, događaji u vezi sa lažiranjem podataka o izduvnim gasovima na modelima VW grupe uticali su na promenu plana.

Vest dolazi kao iznenađenje, s obzirom da je prvi čovek Volkswagena rekao da je Phaeton neophodan zbog ekspanzije na azijskom tržištu.

Nemački automobilski gigant ranije je najavio da će otkazati ili odložiti sve projekte "koji nisu neophodni u ovom trenutku", kako bi se preusmerila sredstva za saniranje štete nastale nakon dizel-skandala, ali Phaeton nije bio na toj listi.

Teško je proceniti kada će Volkswagen predstaviti drugu generaciju svoje luksuzne limuzine, ali to se najverovatnije neće dogoditi pre kraja ove decenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: