Hyundai izaziva premijum proizvođače: Stiže Genesis G90

Početkom novembra korejska kompanija otkrila je da će njena luksuzna automobilska marka nositi ime Genesis, a samo nedelju dana kasnije objavljeni su dizajnerski crteži prvog modela koji će se proizvoditi pod oznakom novog brenda.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2015.

08:12

Default images
Genesis G90

Genesis G90 je model koji će zameniti odlazeći Equus, kao prvi od šest novih premijum automobila koje Hyundai planira da lansira do 2020.

Luksuzna limuzina ima novi korporativni dizajn koji je Hyundai najpre primenio na sedanu Genesis i pre nego što je iz tog modela izrasla nova automobilska marka.

G90 je zasnovan na konceptu Vision G koji je predstavljen u Los Anđelesu u avgustu 2015. Međutim, za razliku od koncepta koji je luksuzni kupe, Genesis G90 je sedan sa produženim zadnjim krajem.
Genesis G90
Priložene dizajnerske skice otkrivaju skladnu limuzinu sa doninantnom maskom hladnjaka na prednjem delu, dugačkom haubom i velikim alu felnama.

Hyundai je najavio da će posle modela G90, kupcima ponuditi G80, koji će naslediti aktuelni sedan Genesis.

U planu su još manji G70, zatim kupe, pa krosover srednje veličine i jedan veliki SUV.

Genesis G90 stiže najpre u korejske prodajne salone, početkom decembra, pod oznakom EQ900. Do tada bi trebalo da budu poznati tehnički detalji i cena ovog automobila, kao i informacije u kojim zemljama će se prodavati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: