Suzuki Vitara S sa novim 1.4 turbo-benzincem

Vitara u novoj, S verziji odnedavno se nudi i sa potpuno novim benzinskim 1.4 litarskim motorom sa 140 ks. Početna cena ovog modela u Srbiji je 16.999 evra.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 13.10.2015.

08:22

Default images
Suzuki Vitara S

Nova generacija Suzuki Vitare od početka prodaje bila je dostupna samo sa jednim benzinskim motorom, 1.6 litarskim agregatom sa 120 “konja”.

Kao odgovor tržišnim rivalima, Suzuki je kupcima ponudio novu benzinsku pogonsku jedinicu. Novi motor, zapremine 1.4 l, imao je premijeru u septembru na sajmu automobila u Frankfurtu.

Reč je o turbo benzincu sa direktnim ubrizgavanjem koji proizvodi 140 ks i razvija maksimalni obrtni momenat od 220 Nm, uz fabrički deklarisanu prosečnu potrošnju od 5,2 litra na 100 km.

Kontrolisan takozvanim "wastegate" ventilom, koji se zatvara da se stvori što veći pritisak ubrizgavanja pri teškim opterećenjima, dok ostaje otvoren tokom normalne vožnje, novi turbo motor BoosterJet projektovan je da maksimalno smanji gubitke karakteristične za benzinske agregate sa klasičnim ubrizgavanjem.

Time se postižu visok nivo iskorišćavanja goriva i odlične izlazne performanse.

Ovaj motor je opremljen brizgaljkama sa šest otvora, koje, zahvaljujući visokom pritisku, fino atomiziraju mešavinu goriva i vazduha. To, pak, omogućava bolje sagorevanje, manju potrošnju goriva i doprinosi nižoj emisiji štetnih materija u izduvnim gasovima.
Suzuki BoosterJet 1.4 l
Novi Suzukijkev BoosterJet motor se nudi sa dve radne zapremine – 1.0 i 1.4 litra.

Slabiji agregat (82 kW/111 ks i 170 Nm maksimalnog obrtnog momenta) pogoni novu generaciju modela Baleno (debitovao na sajmu u Frankfurtu). Snažniji motor od 1.4 litra (1.373 cm3) za sada se ugrađuje samo u Vitaru S.

Zahvaljujući ovoj pogonskoj jedinici, automobil je stanju da od 0 do 100 km/h ubrza za 9,5 sekundi i dostigne maksimalnih 200 km/h.

Vitara S sa novim motorom dostupna je i kupcima u Srbiji, koji mogu da biraju između šestostepenog ručnog ili automatskog menjača i pogona na dva ili na sva četiri točka.

Sport S paket opreme, između ostalog, podrazumeva vazdušne jastuke, vazdušne zavese, bočne i vazdušne jastuke za kolena, ASB sa EBD funkcijom, ESP sistem za kontrolu stabilnosti, Hill hold (pomoć pri pokretanju vozila na uzbrdici), TPMS (sistem kontrole pritiska u pneumaticima), BAS (sistem pomoći pri naglom kočenju), dnevno svetlo, imobilajzer, alarm, blokadu motora, sistem uvlačenja pedala prilikom sudara, pametan ključ, start-stop dugme za pokretanje motora, navigaciju, tempomat, automatski klima uređaj, audio i komande za telefoniranje na upravljaču, putni računar…

Najprestižnija verzija nove Vitare u standarnom paketu oprema ima još i svetla LED tehnologije, presvlake sedišta od antilop kože, sistem pomoći pri kočenju RBS (Radar Brake Support). Vitara S dostupna je u sedam boja, uključujući i dve verzije sa lakiranjem spoljašnjosti u dve nijanse.

Zavisno od pogona i menjača, cene ove verzije Vitare u nemetalik (akrilnoj) boji iznose od 16.999 do 20.599 evra. Doplata za metalik boju je 450, a za dvobojnu "So Color" metalik kombinaciju 850 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: