BMW M4 GTS sa 500 ks za 700 odabranih

BMW je objavio fotografije i tehničke detalje unapređenog modela M4 uoči premijere zakazane za predstojeći sajam automobila u Tokiju.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2015.

09:19

Default images

Za one kojima performanse standardnog BMW-a M4 nisu dovoljno impresivne, bavarski proizvođač pripremio je ekskluzivnu GTS verziju sa stilskim i mehaničkim poboljšanjima i, što je najvažnije, dodatnim "konjima" ispod poklopca motora.

BMW M4 GTS razlikuje se od regularne verzije već na prvi pogled, zahvaljujući brojnim aerodinamičkim dodacima, među kojima su podesivi prednji spliter i masivni, podesivi zadnji spojler od ugljeničnih vlakana, dok su se na haubi, kao simbol moćne mašine koja se krije ispod površine, pojavile nove izbočine.
Automobil je opremljen novim difuzorom, takođe izrađenim od ugljeničnih vlakana, zatim titanijumskim izduvnim sistemom i specijalnim alu felnama na koje su montirane Michelin Pilot Sport Cup 2 gume.

LED tehnologija je u potpunosti osvojila prednje svetlosne grupe, dok su prvi put na jednom serijskom BMW-u ugrađena OLED (Organic Light Emitting Diode) stop svetla.
Unutrašnjost je slična kao kod standardnog BMW-a M4. Sedišta, volan i delovi komandne table i centralne konzole presvučeni su Alcantarom.

Umesto klasičnih rukohvata, na unutrašnjim površinama vrata nalaze se kaiševi koji služe za zatvaranje vrata.
Zadnja sedišta su uklonjena, a na njihovo mesto postavljena je polica od plastike ojačane staklenim vlaknima, takođe obložena Alcantarom.

Kao opcija, na raspolaganju je trkački Clubsport paket koji sadrži specijalni "roll bar" u narandžastoj boji, sigurnosne pojaseve sa vezivanjem u šest tačaka i aparat za gašenje požara.
BMW M4 GTS dobija pogon od šestocilindarskog 3.0 TwinPower turbo-benzinca koji proizvodi 500 ks (368 kW) pri 6.250 obrtaja i 600 Nm maksimalnog obrtnog momenta dostupnog između 4.000 i 5.000 o/min.

Snaga se obuzdava zahvaljujući ugljenično-keramičkim kočnicama.
U kombinaciji sa sedmobrzinskim M DCT menjačem sa duplim kvačilom, motor omogućava automobilu da do stotke ubrza za 3,8 s, pre nego što dostigne maksimalnih 305 km/h.

BMW je saopštio da je M4 GTS u stanju da obiđe krug na Nirburgringu za samo 7 minuta i 28 sekundi.

Cena ovog automobila za sada nije poznata, ali se zna da će proizvodnja biti ograničena na 700 primeraka.

Pročitajte o standardnom BMW-ju M4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: