Izložba radova našeg nagrađivanog dizajnera automobila

U beogradskoj galeriji Singidunum u utorak 6. oktobra biće otvorena izložba industrijskog dizajna Marka Lukovića, docenta Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu i višestruko nagrađivanog srpskog industrijskog dizajnera.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.10.2015.

14:40

Default images
Arhiva (Tanjug / MICHELIN CHALLENGE DESIGN)

Postavku izložbe "Design&Dizajn" činiće realizovani projekti i konceptualne dizajnerske studije koje su rađene za klijente iz Francuske, Italije, SAD, Danske, Grčke, Slovenije, Srbije...

Za veliki deo radova koji će biti izloženi, Luković je osvojio međunarodne i domaće stručne nagrade i priznanja.

Izložba koja se organizuje povodom 15 godina kreativnog i profesionalnog rada autora u oblastima dizajna automobila, dizajna proizvoda i dizajna ambalaže, trajaće do srede 14. oktobra.

Automobilska javnost upoznala se sa radom Marka Lukovića još 2001. godine kada je kao 23-godišnjak pobedio na prvom međunarodnom konkursu za dizajn Peugeot vozila budućnosti.

Među najnovijim dostignućima u oblasti automobila je međunarodno priznanje za dizajn vozila na godišnjem konkursu Michelin Challenge Design koje je Luković dobio 2013. u konkurenciji 1.000 takmičara iz celog sveta.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: