Hyundai i20 "kros" i osveženi Santa Fe stižu u Evropu

Na frankfurtskom auto-salonu evropsku premijeru imaće restilizovani Santa Fe i Hyundai i20 Active.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 03.09.2015.

10:38

Default images
Hyundai Santa Fe za 2016.

Sa dizajnom modela Santa Fe za 2016. upoznali smo se u junu, kada je korejski proizvođač predstavio verziju za domaće tržište.

Model za Evropu vizuelno se ne razlikuje se od azijskog rođaka. U odnosu na prethodnu verziju, redizajnirani su prednji branik i svetla za maglu, kao i dnevna LED svetla i maska hladnjaka.
Hyundai Santa Fe za 2016.
Stilske izmene na zadnjem delu su diskretne i obuhvataju stop svetla, branik i izduvne cevi, čiji su profili umesto okruglih sada pravougaoni.

Ekran multimedije je nešto veći nego ranije, preuređene su i komande na centralnoj konzoli a Hyundai navodi da je unapredio i materijale u kabini.
Hyundai Santa Fe za 2016.
Kupcima će biti na raspolaganju novi sistemi asistencije, kao što su autonomno kočenje u slučaju opasnosti od sudara, sistem koji upozorava vozača na nailazak vozila sa boka kada se isparkirava u rikverc, adaptivni tempomat, upozorenje na druga vozila u mrtvom uglu....

Proizvođač za sada nije objavio detalje o motorima za evropsko tržište.
Hyundai i20 Active
Drugi novitet koji će biti izložen na štandu Hyundaija u Frankfurtu, i20 Active, debitovao je još u martu, kada je predstavljena verzija za indijsko tržište.

Ovim modelom Hyundai pokušava da se nametne kupcima koji preferiraju VW CrossPolo i slična vozila.
Hyundai i20 Active
Reč je kros verziji standardnog modela kod koga je odstojanje od zemlje povećano za 20 mm. To je prema rečima ljudi iz korejske kompanije, osim lagodnije vožnje izvan asfalta, dovelo i do poboljšanju preglednosti iz ugla vozača.

U poređenju sa regularnim i20, verzija Active ima zaštitne dodatke karakteristične za ovu vrstu vozila drugačiju masku hladnjaka, branik i svetla za maglu.

Slično je i pozadi gde je pored dizajna branika promenjen i oblik zadnjih maglenki.
Hyundai i20 Active
Hyundai i20 Active u Evropi će koristiti novi trocilindarski 1.0 turbo-benzinac u varijantama sa 100 ks (74 kW) i 120 ks (88 kW), a automobil u prodajne salone stiže početkom 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: