Prve fotografije: Toyota Prius za 2016.

Sudeći prema prvim nezvaničnih fotografijama, Toyota ne odustaje od prvobitne ideje da njen najtiražniji hibridni automobil - Prius, treba i vizuelno da se razlikuje od drugih modela te kompanije koji imaju klasičan pogon.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.08.2015.

08:29

Default images
Foto: Facebook/Prius Club Malaysia

Japanski proizvođač najavio je za 8. septembar svetsku premijeru četvrte generacije Priusa, ali je već sad otklonjena jedna nedoumica.

Slučajno ili ne, na Internet su dospele fotografije dva prototipa ovog modela (lišena uobičajene kamuflaže) koje otkrivaju dizajn spoljašnjosti automobila.

Ako je i bilo sumnji da će Toyota nastaviti da svoj najprodavaniji model sa hibirdnim pogonom oblikuje tako da se on već na prvi pogled razlikuje od ostalih vozila u gami, one su sada otklonjene.

Kao što smo mogli da vidimo na prvim skicama u julu, prisutan je uticaj Toyote Mirai, modela koji za pogon koristi vodonične gorivne ćeluje.
Foto: Facebook/Prius Club Malaysia
Iako su i prethodne tri generacije od ljubitelja automobila iziskivale određeni period privikavanja na neuobičajeni izgled spoljašnjosti, čini se da će im ovog puta za to biti potrebno još više vremena.

Prema ranijim najavama, novi Prius će imati prosečnu fabrički deklarisanu potrošnju od samo 2,5 l/100 km.

Automobil bi trebalo da bude nešto duži (4.550 mm) i širi (1.770 mm) od prethodnika, dok će visina ostati nepromenjena (1.490 mm). Masa će iznositi oko 1.280 kg, što je oko 100 kg manje nego sada.

Prius četvrte generacije postavljen je na TNGA (Toyota New Global Architecture) platformu. Za pogon će se najverovatnije koristiti 1.8 litarski benzinac koji bi, uz pomoć elektromotora, trebalo da generiše maksimalnih 150 ks (110 kW).

Očekuje se da će zahvaljujući unapređenim baterijama novi Prius imati veći autonomiju u vožnji kada se za pogon koristi isključivo električna energija.

Izvor: Prius Club Malaysia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: