Igračka otkrila izgled nove Volvo limuzine?

Fotografije umanjenog modela buduće top limuzine S90 pojavile su se na jednom kineskom sajtu, a švedski magazin Teknikens Värld (Svet tehnike) tvrdi da automobilčić verno prikazuje naslednika modela S80.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 30.08.2015.

13:38

Default images

Po svemu sudeći dizajn Volvoa S90 više nije tajna s obzirom da su na Internet procurile fotografije modela kineskog proizvođača u razmeri 1:43.

Na njima se vidi da je prednji deo naslednika top modela S80 dizajniran po ugledu na dva konceptna automobila kompanije Volvo - Concept Coupe i Concept Estate.

Specifična maska hladnjaka i farovi sa takozvanim "Torovim čekićem" - LED dnevnim svetlima u obliku slova T, prvi put su viđeni na pomenutim konceptima, a zatim i na serijskom SUV modelu XC90 druge generacije.
Pozadi se takođe primećuju stilski detalji koji su tipični za Volvo Concept Coupe, pre svega stop svetla u obliku slova C.

S90 siluetom više podseća na moderne luksuzne kupe limuzine nego na klasični sedan što se uklapa u dizajnersku ideju da automobil ima naglašenu sportsku pojavu.

Nova top limuzina trebalo bi da bude predstavljena do kraja godine, dok bi svetska sajamska premijera mogla da se dogodi na detroitskom salonu automobila u januaru 2016, s obzirom da je Volvo odlučio da nastupa samo na tri međunarodna sajma - u Detroitu, Ženevi i Šangaju.

Što se tiče pogonskih jedinica, očekuju se 2.0 litarski četvorocilindarski benzinski i dizel motori, uz eventualnu hibridnu verziju.

Posle limuzinske verzije uslediće karavan sa oznakom V90. Ovaj model biće dizajniran po ugledu na Volvo Concept Estate, ali će umesto 2 imati 4 vrata.

Izvor: Teknikens Värld via Swedenonline

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: