Nova Lada za sve terene - Vesta Cross koncept (FOTO)

AutoVAZ je objavio fotografije karavan verzije modela Vesta za sve terene koja će biti predstavljena posetiocima moskovskog auto-salona. Automobil je zasnovan na Vesti sedan, a iako nosi oznaku "Concept", u pitanju je praktično prototip serijskog modela.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 27.08.2015.

11:17

Default images

Vozilo, koje će se podjednako dobro snalaziti na asfaltu i van njega, koncepcijski podseća na Cross Country modele kompanije Volvo.

To i nije neko iznenađenje ako se zna da je dizajner Stiv Matin, koga je ruski proizvođač angažovao 2011. godine, prethodno radio za švedskog proizvođača.
Prednji deo koncepta oblikovan je po ugledu na limuzinsku verziju, dok skladno rešen zadnji deo ima slična stop svetla kao sedan.

Od limuzine je prekopiran i enterijer.
Lada Vesta Cross ima zaštitne dodatke duž donjih delova karoserije i na branicima, koji treba da sačuvaju vozilo od sitnih oštećenja u vožnji po makadamu i neuređenim putevima.

Iako proizvođač nije objavio tehničke detalje, na fotografijama se vidi da je odstojanje vozila od tla veće nego kod standardne Veste sedan, što je od koristi u terenskoj vožnji.
Automobil je postavljen na takozvanu "Lada B" platformu koja je razvijena u saradnji sa kompanijom Renault Nissan, u čijem vlasništvu je AutoVAZ.

Drugim rečima, vozilo deli mehaničku arhitekturu sa modelima kao što su Nissan Micra i Juke, te Dacia Logan i Datsun Go.
Lada Vesta Cross biće deo nove familije serijskih modela ruskog proizvođača, od kojih će prvi - Vesta sedan, početi da se proizvodi u septembru.

Obična karavan verzija očekuje se 2016, dok bi nešto kasnije u prodaji trebalo da se pojavi i kros varijanta.

Ruski proizvođač najavio je da će u ponudi biti motori koji proizvode 87, 106 i 114 ks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: