FIAT Chrysler beleži rast u SAD, uprkos nedaćama

Kompanija FIAT Chrysler Automobiles (FCA) ostvarila je u julu rast prodaje u SAD, zahvaljujući velikoj tražnji za modelima marke Jeep i limuzinom Chrysler 200.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2015.

10:06

Default images
Jeep Grand Cherokee

FCA je u julu u Sjedinjenim Državama prodao 178.027 vozila, 6,2 odsto više nego u istom mesecu 2014, i oko 2.100 vozila više u odnosu na prognozu sajta za prodaju vozila Edmunds.

Kompanija je evidentirala veliki rast isporuka nekoliko modela marke Jeep, uključujući noseći model Grand Cherokee, čija je prodaja porasla pet odsto.

Limuzina srednje klase - novi Chrysler 200, takođe je bila tražena, dok je prodaja kamioneta Dodge Ram porasla jedan odsto.
Chrysler 200
FCA je krajem jula saopštio da će platiti kaznu od 90 miliona dolara zbog propusta u procesu opoziva 11 miliona vozila, dogovorenog sa američkim regulatornim telom za bezbednost saobraćaja.

Kazna se odnosi na kršenje propisa u opozivu vozila koji uključuje starije Jeep modele na kojima su kvarovi na rezervoaru za gorivo izazvali nesreće sa nekoliko smrtnih ishoda.

Prema sporazumu sa regulatorima, nezavisni revizori nadgledaće proces opoziva vozila u periodu od tri godine, a ukoliko FCA ne bude poštovala mere koje su joj nametnute, nadzor će biti produžen za još godinu dana.

Osim toga, kompanija je u julu opozvala oko 1,4 miliona automobila i kamioneta u SAD, nakon što su dvojica "hakera" demonstrirala kako je moguće preuzeti kontrolu nad modelom Jeep Cherokee preko Interneta.

Firma je saopštila da su preduzete mere bezbednosti radi sprečavanja hakerskih napada.

Izvor: B92, Tanjug

Pročitajte još:

Zalupite malo jače vrata - i aktivirate vazdušni jastuk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: